mágia eszközei
Blog

A mágia eszközei

A mágia működési mechanizmusa nehezen leírható, mivel alapvetően a rítusok és szertartások eszközei egyszerűek, önmagukban nem rendelkeznek különleges képességekkel. A mágus által megmozgatott erőket viszont az eszközök képesek finomítani, illetve összpontosítani a szertartás célja érdekében.

A mágia alapvető eszközei: pentagramma, oltár (terítő, gyertyák, füstölők stb), üst, varázspálca, füstölő, kés, fonál, gyertya, gyógynövények illetve kövek. Mivel a mágus mozdulatok, szavak kíséretében, meghatározott eszközökkel dolgozik, így nem minden eszköz kell minden rítus esetén.

A pentagramma, ötágú csillag a Wicca (boszorkány) és a pogány vallások jelképe. Felfelé mutató heggyel ábrázolják.  A druidák, varázslók, boszorkányok keresztjeként tartják számon. Különlegessége, hogy egyetlen vonallal rajzolják, önmagába tér vissza. Kiindulási pontjától függően támogató vagy védő funkciót is elláthat. Fekete mágia, illetve démoni idézéskor  dupla felfelé mutató heggyel használják.

Ha olvasni szeretnél angyalokról, akkor kövesd a blogom. Gyógynövényekkel kapcsolatosan kövesd a Gyógynövényblog oldalát.