Blog

Angyalok 2. rész – Az angyalok hierarchiája

Az angyalok világa lényegesen összetettebb, mintsem azt elsőre gondolnánk. Komplett hierarchia, ahol minden égi lénynek megvan a maga feladata. Ugyanakkor sokszor együtt dolgoznak egy meghatározott cél érdekében. Segítenek bárkinek, aki kéri, de minden cselekedetük, tanácsuk összhangban van az Univerzumi törvényekkel és Isten akaratával.

Feladatuk és erősségük szerint minden angyal egy bizonyos rend tagja. Az Elementálok az emberi szem által leginkább észlelhető angyali rend. Lehet ködfoszlány, vagy színes alakzat esetleg felvillanás. Ebbe a rendbe sorolhatóak a törpék, manók, tündérek, sellők csoportja is. A dévák egyfajta fejlett elementálok, ők felelnek az évszakokért, a folyók, erdők védelméért, de szeretik a szent helyeket is. Őket követik a Szeráfok (hangokkal, zenékkel dolgoznak, egyensúlyban tartják a bolygókat), a Kerubok (hírnökök minden síkon), az Ofanimok (bólygóink őrzői, de a csakrákat is befolyásolják), az Uraságok (tanácsadásban van szerepük), Erősségek (Csodák, Áldások angyalai tartoznak ebbe a rendbe), Főhatóságok (felügyelik a születést és az újjászületést. Őrzik a lelket és feljegyeznek minden fontos eseményt), Fejedelemségek (a vezetők felett őrködnek), Arkangyalok (az emberek az ő neveiket ismerik: Mihály, Gábriel, Rafael stb.), Angyalok.

Mindenkinek van saját őrangyala – aki vigyázza lépteit és amikor tud, segít. Hogyan léphetsz vele kapcsolatba? A következő részből kiderül.

Comments Off on Angyalok 2. rész – Az angyalok hierarchiája