Blog

Mi tulajdonéppen a Mágia?

A mágia sokak számára egy rejtélyes, természetfölötti dolog, minden, ami megfoghatatlan és különleges. Egyfajta csodavilág, amit egy érdekes, misztikus köd rejt el az “egyszerű szemek” elől, de amelynek hatását mindenki érezheti. Olyan hatalom, amellyel  természetfölötti eszközök, rítusok segítségével befolyásolhatjuk és irányíthatjuk az energiát.

A mágia, mint név, ógörög eredetű, jelentése varázslás, szemfényvesztés. A legősibb energia benne való hit szinte egyidős az emberiséggel. Már az ókori papok (mágia-művelők, mesterek) is végeztek különböző szertartásokat esőért, vagy gazdag termésért. A középkorban a mágiában jártas varázslók gyógyították a betegeket, űzték el a rontást, vagy épp segítettek, hogy hamarabb jöjjön a kívánt gyermekáldás.

A mágiának nincs színe. Se nem fekete, se nem fehér. A mágiát alkalmazó személyétől függően lehet fekete vagy fehér. Vagy a szivárvány bármely színe. A negatív gondolatok, az ártó szándék a fekete mágia rossz energiáit mozgatja meg, míg a pozitív szándék, a segíteni akarás,  a fehér mágia energiáinak segít.

Érdemes fejben tartani: “Örök igába hajt a hármas, kiadsz egyet, visszakapsz hármat!”